Holt Pre-School - New Community Building

Impact data and claims within this report are provided by the project creator and have not been independently verified by Spacehive.

Holt Pre-School - New Community Building

Holt Pre-School - New Community Building

Holt Pre School By Holt Pre School

Holt pre-school need a new building so that they can continue to provide a safe and nurturing space for young children to learn and play and to continue to provide a focal point within the community.

Holt Idea stage

This project is preparing for fundraising. Click Like to show your support, or Follow for updates on this project's journey.

The pre school modular building has reached the end of its life and is no longer being supported by Wiltshire Council. It is in need of maintenance and is suffering from damp and is not considered to be eco friendly. A new building would: provide improved washing and toilet facilities, reduce the carbon footprint of the building, improve the use of floor space, strengthen links with the primary school, church and community, meet the demand for childcare places in the area, increase the opportunities for community uses and continue to provide employment for the existing 7 members of staff.

What we'll deliver:

  • A new modular building / classroom with a reduced carbon footprint
  • New toilet, kitchen and office facilities

Why it's a great idea:

- A reduced carbon footprint - Employment opportunities for 7 staff - Improved and enhanced early years facilities for learning and play - Improved child washing and toilet facilities - More effective use of floor space - Improved links with the primary school ensuring the children are familiar with the primary school site and facilities - Increased opportunities for community uses of the building - Continued use of the existing play equipment and outdoor area which is already in place and was paid for by the community - Opportunities for the community to access childcare at a setting that is consistently rated as “Good” and reducing the need to drive to other settings - Opportunities for parents to build relationships and access support - Improved building design to improve the emotional well-being of the children through carefully designed lighting and decor - Allowing a setting that is full with no additional top up fees and access to fully funded sessions

Steps to get it done:

  • Carry out detailed site survey
  • Building design approval
  • Construction of modular building offsite
  • Decommissioning and demolition of existing building
  • Installation and commissioning of new building

Location Holt

About the space

Custom Location

Council

Wiltshire Council

How will the money be spent?Total £

Other - £0 (100%)

Costs Breakdown

This shows how money raised for the project will be spent. Before entering fundraising these costs will be confirmed by the project's Delivery Manager and verified by the verifier.

Total £

Our Volunteer List

We're currently looking for people to offer skills and time to develop our project! Check out the list of what we need below and then use the 'Volunteer' button to the right to get involved.

Want to help?

Do you have stuff or skills to contribute to this project? Use this tool to offer something to the project creator.

Volunteer
{{comment.UserName}} Creator Backer
{{comment.Comment}}
{{comment.Comment}}
{{reply.UserName}} Creator Backer
{{reply.Comment}}
{{reply.Comment}}