Childs Hill Durrisdeer Walled Garden

Impact data and claims within this report are provided by the project creator and have not been independently verified by Spacehive.

Childs Hill Durrisdeer Walled Garden

Childs Hill Durrisdeer Walled Garden

The Ballendeer Residents Association By The Ballendeer Residents Association

Help us turn a large, overgrown front garden bed into a beautiful walled paved Italianate style garden for individual and community use.

Barnet Idea stage

This project is preparing for fundraising. Click Like to show your support, or Follow for updates on this project's journey.

Access to green spaces to garden, grow and spend time are important for us all. This project aims to improve our estate and bring our community together. We want to create a large rectangular garden bed which will be walled on three sides, paved on four sides with seating and a central lawn area to maintain greenery and drainage. The project is designed to bring back into community-use an overgrown, weed-covered and untidy large front flower bed. Currently overgrown and not used, some residents are concerned that the bed can encourage and conceal rodents. The paved areas will have three large pots on either side containing two Olive trees, two Gold fire conifers and two Mimosa bushes. The wall will be double skinned with Rosemary and Lavender around the top and Nastursiums, Aubretia, Lithodora and other suitable rock plants growing out of the wall.

What we'll deliver:

  • A visually lovely, useful community asset
  • Maintain a garden feel but reduce unsightly, overgrown flower bed which is neither decorative or useful
  • Provide scented planting contributing to a sensory garden seating space.
  • Provide a low maintenance italianate garden space for use by residents.

Why it's a great idea:

Bring a neglected overgrown flower bed into use as a resident asset. Substantially improve the look of the front of a small social housing estate. Encourage resident mixing by providing an area where residents can sit and meet. Still maintain the garden feel. Substantially reduce maintenance. Provide a long-life attractive community asset.

Steps to get it done:


We are a residents association and gardening club. Further detail on works: The walls and paved area will be constructed using replica concrete railway sleepers for artistic design, safety underfoot, ease of construction, lack of maintenance and sturdiness and longevity.

Location Barnet

About the space

Custom Location

Council

Post a Comment

How will the money be spent?Total £

Other - £0 (100%)

Costs Breakdown

This shows how money raised for the project will be spent. Before entering fundraising these costs will be confirmed by the project's Delivery Manager and verified by the verifier.

Total £

Our Volunteer List

We're currently looking for people to offer skills and time to develop our project! Check out the list of what we need below and then use the 'Volunteer' button to the right to get involved.

Want to help?

Do you have stuff or skills to contribute to this project? Use this tool to offer something to the project creator.

Volunteer